Stoofpeertjes in de herfst

Het eten van stoofpeertjes is een echte herfstactiviteit, aangezien het peren seizoen in de herfst aanbreekt. Dit houdt in dat de peren in de supermarkten een stuk goedkoper te krijgen zijn en dus kiezen veel mensen ervoor om stoofpeertjes op tafel te zetten.Peren voor stoofpeertjes
Er zijn verschillende soorten peren die je kunt gebruiken om stoofpeertjes te maken, de bekendste zijn de Geiser Wildeman en de St. Remy. Vooral de Geiser Wildeman is een erg populaire peer om stoofpeertjes mee te maken. Dit komt omdat de vorm van de peer beter geschikt is om te stoven en omdat de smaak door veel mensen als lekkerder wordt ervaren.
De St. Remy is een stuk lastiger om op smaak te krijgen, veel mensen kiezen er dan voor om een schep suiker bij de peertjes erbij te donderen. Daarbij wordt de St. Remy minder snel rood, waardoor je echt rode wijn of bessensap moet toevoegen om de traditionele kleur te krijgen.Stoofpeertjes bereiden
Tegenwoordig zijn er een hoop mensen die ervoor kiezen om stoofpeertjes in blik te kopen ondanks dat de stoofpeertjes een heel stuk lekkerder smaken als deze zelf zijn gestoofd. Het is dus zeker aan te raden om ervoor te kiezen om zelf de keuken in te springen en de stoofpeertjes zelf te bereiden. Het bereiden van stoofpeertjes is immers niet zo ingewikkeld, maar kost wel een hoop tijd. Als je stoofpeertjes gaat klaar maken moet je er dus voor zorgen dat je ruim de tijd hebt om deze te laten stoven. Het stoven duur namelijk tussen de twee en de twee-en-een-halfuur.

Kortom, als jij ook zo van stoofpeertjes houdt, dan moet je vooral in de herfst je slag slaan. De peren zijn dan makkelijker te verkrijgen en stukken goedkoper dan in andere seizoenen. Ook is het aan te raden om ervoor te kiezen om ze zelf te bereiden, dan smaken ze namelijk stukken lekkerder dan uit blik.