Stoofpeertjes Pudding
Een heerlijke stoofpeertjes pudding recept.
Nodig voor 4-6 personen:
500 g gare stoofpeertjes
3 el perenkookvocht
6 blaadjes gelatine (10 g)
250 ml slagroom
2 eiwitten
50 g witte basterdsuiker
1 tl kaneel
scheutje neutrale olie
snufje zout
Garnering: een extra peertje
Week de gelatine 10 minuten in koud water. Snij de helft van de peer in kleine blokjes, pureer de andere helft samen met de kaneel met de staafmixer. Verhit het perenkookvocht in een pannetje. Haal de pan van het vuur, doe de uitgeknepen, nu zachte blaadjes gelatine erbij en roer met een metalen lepel tot alles is opgelost. Roer (niet: mix) dit grondig door de perenpuree. Klop met de mixer in een brandschone kom de eiwitten stijf met een snufje zout. Voeg pas aan het eind de basterdsuiker toe en klop tot glanzende pieken. Klop in een andere kom de slagroom stijf. Schep eerst de perenpuree en perenblokjes door de slagroom, spatel daarna zo luchtig mogelijk de eiwitten erdoorheen. Vet een puddingvorm in met wat olie. Doe het puddingmengsel erin en strijk glad. Dek af met plasticfolie en laat in de koelkast minimaal 3-4 uur opstijven. Stort de pudding en garneer eventueel met wat extra peer.