Stoofpeertjes zonder alcohol
Wilt u op een andere manier stoofpeertjes maken? Dan volgen hier een paar leuke variaties op het stoofpeertjes recept.
Deze variatie is voor mensen die graag stoofpeertjes maken zonder alcohol.
Ingrediƫnten (voor 4 personen)
- 1 kilo stoofpeertjes
- 2 stokjes kaneel
- 250 ml puur perensap
- 250 ml puur bessensap
- 1 Steranijs
Stoofpeertjes maken zonder alcohol doe je zo
- Schil de peren, maar zorg er wel voor dat ze heel blijven. Laat zeker ook de steeltjes eraan zitten. Dat serveert op het einde immers mooier!
- Doe de peren in een pan en overgiet ze met de peren en bessensap.
- Voeg de steranijs en de stokjes kaneel toe.
- Voeg naar smaak een paar schepjes suiker toe aan de stoofpeertjes.
- Breng de stoofpeertjes aan de kook met deksel op de pan. Doe dit met een hoog vuur!
- Van zodra het water kookt, draai je het vuur laag en laat je de peertjes een paar uur stoven.
- Wanneer de peertjes gaar zijn, laat je ze in het vocht afkoelen.
- Schep de peertjes uit de pan en kook het kookvocht tot je ongeveer een kwart van het oorspronkelijke volume overhoudt. Dit is de saus die je over de peertjes kunt scheppen.